Thursday 29 September 2011

Csak azért is, avagy túrókrém 1.2

Ritkán törődöm bele csak úgy valamibe, valahogy olyan makacs fajta vagyok, aki többször is nekimegy az adott feladatnak, miután lepattan arról. Aztán még van az is, hogy utálom a félmunkát. Akkor is ha más csinálja, depláne ha én. Úgyhogy második nekifutásra megalkottuk drága feleségem, Verbéna közreműködésével az epres túrókrém kettes edition-t, ami jelentem sokkal jobban sikerült, mint a prototípus.

Az alapokat ezúttal szintén teszkós"normandiai zsírmentes" túrókrém adta, amit nagy örömmel fedeztem fel a polcon a 100 grammonkénti mindössze 46 kalóriányi energiamennyiségével. A gyümölcsréteget ezúttal fagyasztott eper szolgálta, ami harmadáron kapható, mint a friss, és 10 dekával többa súlya is.

A többi a szokásos módon zajlott....édesítőszer, citromhéj, blablabla....ami a lényeg: a kedvenc márkájú ilyen típusú desszertemet sikerült kiütni a nyeregből. Ugyanis ez ízre is, költségben is, és 100 grammra leosztott kalóriailag is jobb, mint a gyári. Sőt, míg fehérjéből, rostból, szénhidrátból nagyjából ugyanannyi benne minden, cukorból majdhogynem fele annyi van a miénkben, mint a gyáriban.

Íme egy kép az alkotásunkról:

No comments: