Monday 31 October 2011

Falatnyi élmények

Ma van Halloween napja. Itt különösen nagy felhajtás tartozik hozzá, és annak rendje, és módja szerint a srácok is teljes mértékben alávetették magukat a bezsongásnak. A nagyobbak úgy mint a kicsik. A nagyok buliznak ezerrel, a kicsik jelmezbe öltöznek, és nagy várakozással készülnek a csokiszüretre.

Elképesztő mennyiségű csokoládé szokott ilyenkor összegyűlni, van hogy még Karácsonykor is marad. A csoki még csak-csak, de a sok karamelltől meg nyalókától meg cukorkától a falnak tudok menni....mindegy. Amit tehetünk, hogy felsorakoztatjuk minden évben a hűtőszekrényben a narancs- meg a szilvalevet, és egy szint után a gyerekeknek kötelező elfogyasztani egy-egy pohárral, mielőtt újabb adag csokoládét tömnek magukba....

Most hogy nem akarok tovább fogyni, gyakrabban belefér egy-egy azelőtt tiltólistás történet, mint például ma az újonnan megnyílt Costa kávézóban egy villányi a szuperfriss csokitortából...meg kell barátkoznom ezzel a dologgal, jelesül hogy édességet lehet ám úgy is fogyasztani, hogy egy falat. vagy hogy egy kocka csoki. Mert a pozitív ízorgia egy falatnál is megvillantja magát. Sőt. Hiszem hogy élvezetesebb tud lenni az a valami, ha nem ész nélkül zabálja az ember.

A mai nappal egyébként visszatértem a heti súlyméréshez, ami sokkal stresszmentesebb hétköznapokat fog eredményezni. Remélhetőleg. Továbbá szentül megfogadtam, hogy ezen a héten most már istibizti meg fogok enni minimum 1700 kalóriát naponta. Mindenképpen tudnom kell, hogy reagál a szervezetem. El akarom érni a nekem kiszámolt optimális súlymegtartó 2400-2500 kalóriás, kalkulátorok által meghatározott napi szintet úgy, hogy a súlyom stagnál. Akkor fogom tudni, hogy egészséges vagyok, és úgy működik az anyagcserém, ahogy kell.

Nehéz napi szinten 100-200 kalóriás többletet bevinni ám...mert sokkal többet sokkal könnyebb lenne. De megoldom, így egy villányi tortával, egy kocka Cadbury csokival.....és még élvezem is :) Na jó, a kocka csokit lemértem digitális mérleggel de csakhogy ki tudjam grammra számolni, hogy 48 kalória....úgy érzem ez még azért belefér :)


No comments: