Thursday 17 October 2013

Okos tanács

Azt hiszem, olyan nincs. Valószínűleg azért pörög ennyi módszer, ennyifajta fogyási "okosság" a köztudatba, mert van akinél ez válik be, van akinél az. És persze van, akinél tökmindegy, mert úgyis vékony marad, akármennyit eszik. Az is elég nyilvánvaló, hogy ezt a lovat nagyon sokan meg akarják ülni valahogy, hiszen a jóléti társadalmak (vagyis ahol a lé van) többsége túlsúlyos. Márpedig ha túlsúlyos, akkor nyilván szívesen lefogyna, ha tudna. Tehát áldoz rá...világos, mint a vakablak :)

Szóval azt hiszem, ha a legnagyobb mértékben le akarom egyszerűsíteni a dolgot, akkor bizony az a konklúzió, hogy nincs tanács. Ha valaki le akar számolni a felesleggel, akkor kizárólag ő maga a kulcs ehhez, és alapvetően akármelyik módszerrel le tud fogyni, csak fel kell emelkedni, és el kell indulnia. El kell kezdenie "rendet rakni" maga körül. Mindenféle értelemben.

Szóval nincs se doktrína, se kapszula....ezt ugye eddig is sokszor mondogattam én is....de most még továbbcizellálom azzal, hogy jótanács sincs. Ki tudja, kinek mi számít kapaszkodónak, triggernek, motivációnak. Hiszen mindegyik ember egy külön világ. Lehet,engem motivál, ha a házastársam mondjuk beszólogat, hogy "hámájólenne lefogyni apukám"...de lehet, hogyha ezt hallanám, simán beadnám a válópert. A másik embert meg talán pont ez fogja kirángatni abból a csapdából, amiben van. Mittudomén.

Mégis, akkor is ha nincs jótanács....nincs okosság....akkor is nagy felelősség és nagy küldetés van azoknak a vállán, akik túljutottak ezen. Nem elbújni kell(ene)...hanem előlépni, és elmondani azt, hogy milyen tapasztalatok voltak az út során. Térképet kell rajzolnunk azoknak, akik nem tudják az utat. Igen, valahogy úgy, ahogy én ezt a blogot csinálom....már rég nem lenne létjogosultsága, ha csak a fogyásról szólna. Nemigazán tudok sok újat mondani ezen a blogon, csak ismétlem mindig magam, meg járom körbe ugyanazokat a dolgokat. Viszont ismétlés a tudás anyja, ahogy szokás mondani...És némi szerénység nélkül hadd mondjam el, hogy azt gondolom, minél több olyan figura kellene, mint akár én, akár a monogramdruszám (LOL)...akiknek vannak olyan tapasztalataik, amik hozzájárulhatnak sok más ember saját módszerének a sikerességéhez.  Sajnos viszont nagyon kevesen vagyunk...még :)

2 comments:

strigadur said...

Nem kell így szerénykedni !! Van-Volt & lesz is itt rengeteg jó tanács !
Írtam már... nem a Bibliát írod de megosztod a tapasztalataidat. Itt vagy mái napig... kapaszkodó vagy a vergődő ember számára... :D
Sajnos valóban nagyon kevesen vannak kik önzetlenül segítenek... de vannak-lesznek (...de majd növekszik a létszám :P )
új témának pedig a Zsírok & Olajok -at ajánlom. Nagy ívben kikerülted ezt a témát... pedig szerintem neked is & nekünk(fogyózóknak) is érdekes lehet a "kutatásod"
várom a köv.posztod ;)
szia.

Alan said...

Köszi Strigadur :)Amúgy valóban nem írtam részletesen a zsírokról még....bár ez nem jelenti azt, hogy nem foglalkoztam a témával. Mindenesetre kösz a tippet, és a kommentet is.