Thursday 21 May 2015

Kár

,hogy a híres, médiában előforduló közszereplők között nem annyira találni sikeres életmódváltót. Időről időre tűnnek fel híres színészek, énekesek, sztárszakácsok, humoristák, stb....akik látványosan nekiállnak fogyókúrázni meg életmódváltásról nyilatkozni, nem ritkán reklámozva valamit vagy valamilyen szolgáltatást, vagy  egyetemes okosságokat osztani a nép egyszerű gyermekének, azaz nekünk, fogyasztóknak.

Ez alapvetően nem is lenne zavaró számomra....de mint bennfentes, azért eléggé bosszant, hogy eredményt még nemigen láttam senkitől. Nagy elánnal elkezdik, szerepelnek ezer helyen, elmondják a nagyokos tippeket, trükköket, nevetgélve visszautalnak a korábbi életvitelükre, hogy milyen butuskák voltak, és hát változtatni kell, ugyebár.

Nem voltam soha 'celeb', nem tudom hogy a háttérben mi a folyamat....alapvetően a törekvést jónak tartom, de rengeteg hiba van mindig a koncepcióban. Ilyenkor két dolog közül kell döntenem: vagy jól felhúzom magam, és fennhangon cáfolom a tévéből elhangzottakat (lol), vagy nevetek...vagy a harmadik, hogy gyorsan kiírom magamból itt a blogon.

Azonban bár a törekvés, és ennek népszerűsítése hasznos, de szerintem sokkal nagyobb kárt okoz hosszú távon a sikertelenség, hiszen, maga a kudarc is hasonlóan a promócióhoz, publikussá válik, ezáltal lovat adva sok ember alá, akik belekapaszkodva abba a ténybe, hogy lám, másnak sem sikerül, nem bennem van a hiba, hamar feladják. Pedig az életmódváltás nem kivitelezhetetlen. Meg kéne érteni azoknak, akik a témában döntéspozícióban vannak, hogy ennek felelőssége van. Tudom, minden a profitról, a nézettségről, a fogyasztásról...a pénzről szól.

De ha igazán fontos lenne valakinek az emberek egészsége, akkor érzéseim szerint ez nagyon máshogy lenne. 

2 comments:

Bogdányi Marcsi said...

Megint teljesen egyetértek Veled, Alan! Nem írok neveket, de tényleg sok ilyen hullócsillag van...A kudarcokról senki nem nyilatkozik, hanem hallgat... Pedig mennyivel nagyszerűbb lenne, ha bevallanák (maguknak is) és ÚJRA nekiveselkednének. Mert úgy menne, de csak úgy.
Marcsi

cory said...

Celebjeink úgy állnak neki diétázni, hogy valaki vállalja, hogy szállítja nekik a napi 5-szöri étkezést. Ezeknek a dobozos kajáknak semmi közük nincs a valós ételekhez, tehát nem tanulnak meg diétázni. Fogalmuk nincs arról, hogy ha nem dobozból esznek, akkor mi fér bele, és mi nem. Tehát amint nem jön a doboz kaja, vagy egész egyszerűen besokallnak tőle (amit nem csodálok), azonnal visszatérnek a korábbi étkezéshez, aminek meg tudjuk, mi a vége...